Mentés

Tudja meg, mit jelent a fürdőkúra

849
HOZZÁSZÓLÁS:

A leggyakoribb felhasználási módja a gyógyvizeknek a fürdőkúra. Görcsoldó, ifurdokurazomlazító, egyes fájdalmakat csillapító hatása egy-egy gyógyfürdőnek is van. Az általános, szabályozó hatás viszont úgy érvényesül, ha fürdőkúra formájában használjuk a gyógyvizeket.

Ez azt jelenti, hogy regulárisan, egymást szabályosan követő 1—2 napos periódusokban 15—20 gyógyfürdőt veszünk. A fürdők összetételétől, hőfokától és a fürdőző állapotától függően eléggé különbözik egy-egy fürdés időtartama (10—60 perc). A 3—4 hetes kúrát nagyon meghosszabbítani sem kell, de túlzottan megrövidíteni sem célszerű.

Milyen tényezők hatnak a fürdőkúra során?

A közönséges víznél jóval nagyobb ásványanyag-tartalmú vízzel szoktunk fürdőkúrákat végezni, így az ásványi összetételtől is függő kémiai hatások érvényesülnek. A mélyről jövő vizek olyan elemeket is tartalmaznak, amelyek a felszíni vizekben nincsenek. A vízből a fürdőző bőrére rakódó sók bőringert okoznak, és ez a bőrben értágító anyagok felszabadulásához vezet.

Mentés

Különösen jól kihasználhatjuk a fürdők kedvező hatásait, ha mozgásgyakorlatokkal kötjük össze, melyet a vízben, illetve közvetlenül a fürdés után végzünk.

A frissen feltörő termálvíznek általános, biológiai ingerhatásai is vannak. Hormonális, idegrendszeri változások következnek be egy szabályosan végzett, többhetes fürdőkúra után. A szabályozó, kondíciójavító hatás különösen kifejezett akkor, ha a fürdőkúrát egybekötjük a megszokottnál egészségesebb életmóddal (több mozgás, szabad levegőn tartózkodás, a természet szépségeiben elmélyedés, dohányzásról leszokás, több növényi táplálék stb.).

A fíirdőkúrát számos vízgyógyászati (hő- és mechanikai) ingerrel is egybeköthetjük, mert ezek is kiegészítik a fürdőkúra hatását.

849
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

567
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés