Mentés

Mit nevezhetünk gyógyhelynek?

805
HOZZÁSZÓLÁS:

Elismert gyógyvíz, megfelelő egészségügyi intézmények, megfelelő, gyógyító termal-viz-spa-wellness-furdesklíma esetén minősítik a hatóságok az egyes területeket gyógyhelynek. Ez a minősítés védettséget jelent nemcsak a termál- és ásványvízforrások számára, hanem a légszennyezettség, a zajvédelem szempontjából is.

Fontos teendőink

Ilyen helyeken például különösen nagy gondot kell fordítani a járművek megfelelő parkolására, közlekedésére, levegőt, vizet szennyező vagy zajt okozó létesítmények elhelyezésére, illetve betiltására. A fejlődés útja az, hogy minél több ilyen védett terület legyen hazánkban, hisz számos olyan betegség, állapot van, amely a rossz ökológiai tényezőkkel, a halmozott, tartós stresszhatásokkal összefügg.

Még a fontosabb fürdőink és gyógyintézményeink környezetvédelme sem tökéletes. Így inkább csak viszonylag egészséges környezetvédelmi helyzetről beszélhetünk még a gyógyhelyeken is (budai fürdők, budapesti Margitsziget, a soproni Lövérek, Eger, Párád, Kékestető, Lillafüred, Debrecen, Hajdúszoboszló, Bük, Balf, Zalakaros, Hévíz, Balatonfüred, Harkányfürdő egyes területei).

Mentés

Vannak gyógyhelyeink, amelyek kedvező klimatikus adottságaik miatt épültek ki egy-egy betegség kezelésére (Sopron, Kékestető, Visegrád), és vannak olyanok, amelyek barlangjaikkal gyógyítanak idült légzőszervi betegeket (Abaliget, Aggtelek-Jósvafő). A többi hazai fürdőhely idült mozgásszervi betegség, elsősorban a nem gyulladásos állapotú, kopásos, meszesedéses betegségek kezelésére vált be.

Sokszor nem mindegy, hogy melyik időszakban megyünk egy gyógyfürdőhelyre. A nyáron erős napsugárzással járó, kifejezett ingerklímát jelentő alföldi fürdőhelyek (például Hajdúszoboszló) a nyári hónapokban nem mindenkinek válnak be.

805
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

567
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés