Mentés

Milyen kedvező hatásai vannak a hidroterápiának?

1384
HOZZÁSZÓLÁS:

A fürdővel, azaz „a víz felhasználásával történő” kezelés talán a legrégibb és legtermészetesebb a mindennapos kezdések között, kezdve a zuhanyozást a tengeri fürdőn át a forró fürdővízig, vagy a meleg forrás- illetve gyógyvízben való fürdőzésig.hidroterapia

Miért jótékony hatású?

A víz serkenti a vérkeringést, ellazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat, erősíti a szervezetet, elősegíti tisztulását és a mérgező anyagok kiürülését.

Az ógörögöknél és az Ókori Rómában a gyógyközpontok kifejezetten ásványianyag-tartalmú források köré épültek. A gyógyfürdők éppen az ásványianyag-tartalomnak az ízületi gyulladásos végtagokra és reumatikus megbetegedésekre kifejtett gyógyhatásuknak köszönhetően váltak közkedveltté.

Mentés

A hidroterápia a víznek különleges kezelések céljából történő alkalmazása. A jelenkori technikának köszönhetően létezik gőzfürdő, jacuzzi, pezsgőfürdő, vízsugaras kezelés és ülőfürdő (hideg és meleg fürdő váltott használatával).

A vízsugaras (hideg-meleg) kezelést ízületi fájdalmakra alkalmazzák. Bizonyos gyógyfürdőkben a vizet ásványianyag tartalma miatt isszák is. Az utóbbi időkben eredményesen használják a fürdőket szülés levezetésekor, ezáltal csökkentik mind az anya, mind az újszülött kényelmetlenségét és fájdalmait.

A különösen tehetetlen állapotot eredményező, izomfájdalommal járó agyvelőgyulladás — amit hagyományos módon alig tudnak gyógyítani – jól kezelhető hideg-meleg fürdővel és zuhannyal, amely serkenti és „beindítja” az ebben az állapotban nem működő hormonháztartást és immunrendszert.

Nagy kórházakban a hidroterápia a pszichoterápia részét is képezi, de elsősorban szanatóriumokban és gyógyfürdőkben hozzáférhető, ahol orvosi javaslat esetén a társadalombiztosítás finanszírozza.

1384
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1492
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés